Kaupallinen yhteistyö Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa.
Yhteistyössä Haaga-Helian kanssa tuun kertomaan teille muutaman postauksen sarjassa ajatuksiani opiskeluun liittyen. Jos siis yhteishaku on siellä ruudun toisella puolen ajankohtaista, niin nyt kannattaa olla kuulolla!
Miksi valitsin Haaga-Helian?
Haaga-Helian maine oli itselleni iso tekijä. Tiesin, että Haaga-Heliaa arvostetaan ammattikorkeana paljonkin ja halusin päästä kouluun, jossa opetuksen tasoa kehutaan vuodesta toiseen. Haaga-Heliaan on myös Tampereen rinnalla vaikein päästä, joten pitihän sitä haastetta olla! 😀
Hyvät suuntautumisvaihtoehdot ja kurssivalikoima olivat myös yksi suurimmista syistä, miksi halusin juuri Haaga-Heliaan. Olen sellainen, joka haluaa oppia paljon ja eri asioita, joten laaja valikoima erilaisia kursseja on mun mielestä iso plussa. Oman alan kurssien lisäksi on myös mahdollisuus ottaa vaikkapa matkailualan kursseja, mikä on musta ihan tosi hyvä juttu sillä muilta aloilta voi löytyä sellaisia aiheita, joita ei muuten pääsisi opiskelemaan vaikka haluaisi.
+ Helsinki kaupunkina on ollut sellainen, josta oon tykännyt aina. Ennen kuin muutto Helsinkiin tapahtuu, on myös super helppo matkustaa junalla kouluun ja takaisin. Ei siis tosiaan ole este, jos koti on muualla – tiedän nimittäin ainakin toisenkin samaan aikaan aloittaneen opiskelijan, joka kulkee päivittäin Lahdesta.
Miksi opiskelen liiketaloutta?
Liiketalous oli ollut mulla pitkään takaraivossa ja tiesin, että ala sopisi mulle. Liiketaloudessa on niin monia mahdollisuuksia ja koska itseäni on jo kauan kiinnostanut niin markkinointi ja viestintä, yrittäjyys sekä HR ja esimiestyökin, on mulla mahdollisuus opiskella vaikka kaikkia näitä.
Esimerkiksi pari viikkoa sitten käydyssä opokeskustelussa tultiin alustavasti siihen tulokseen, että syvennyn markkinointiin sekä viestintään, mutta otan myös HR- ja esimiestyön kursseja. On siis melkeinpä vaan omasta kiinnostuksesta riippuvaista, että mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä!
Mihin liiketaloudessa voi erikoistua?
Haaga-Heliassa valikoima on kattava ja suuntautumisvaihtoehtoja onkin kaikkiaan kuusi erilaista: Global markets and trade, HR ja esimiestyö, markkinointi ja viestintä, palveluliiketoiminta ja asiakkuudet, raha ja talous sekä yrittäjyys ja verkostot. Kaikille siis jotakin! Ja kuten sanoin, on mahdollista kuitenkin ottaa myös muiden syventävien opintojen kursseja yhden tietyn suuntautumisen lisäksi.
Voisin myös tähän väliin todeta, että liiketaloudesta ei ainakaan ole haittaa, jos et tiedä mitä tarkalleen haluaisit tehdä. Perusopinnoissa on monia eri kursseja viestinnästä yrittäjyyteen ja kansainväliseen liiketoimintaan, joten oma juttu löytyy varmasti ennen pitkää.
Lisää opintojaksoista voit käydä lukemassa Haaga-Helian sivuilta täältä.
Millaista liiketalouden opiskelu on sitten ollut?
Meillä on opinnot jaettu niin sanottuihin moduuleihin. Jokaiseen moduuliin kuuluu useampi kurssi ja ne ovat siis oppimiskokonaisuuksia. Perusopinnoissa moduuli kestää aina kahdeksan viikkoa, jonka jälkeen on viikon intensiivijakso tai halutessaan ihan vain lomaa.
Jokaisessa moduulissa tehdään myös koko kahdeksan viikon ajan projektityötä pienemmissä ryhmissä. Ollaan tehty esimerkiksi yritysraportti sekä viimeisimpänä toteutettu tapahtuma, jossa jokaisella ryhmällä oli oma vastuualueensa. Yhteistyötaitoja siis harjoitellaan jatkuvasti, mikä on musta tosi hyvä juttu tulevaisuuden kannalta.
Mä oon suorittanut myös pari vapaavalintaista kurssia, joista ehdoton lemppari oli Social Media Marketing in Modern Business. Kurssilla suunniteltiin yritykselle sosiaalisen median strategia (vieläpä enkuksi, mikä todellakin kehitti taas kielipäätä) ja musta on ihan super siistiä, että saa opiskella myös tällaiselle somesta kiinnostuneelle ihanteellisia kursseja! Jos siis vain haluaa ja ehtii, niin kaikenlaista on tosiaan tarjolla.
Perusopinnoista koostuva lukujärjestys on ainakin meillä ollut myös melko väljä, nimittäin jokaisessa moduulissa on ollut vähintään yksi vapaapäivä. Voitte kuvitella sitä ihmetystä, kun ihka ekaa lukkaria katsoessani maanantait ja tiistait olivat vapaana haha! Toki lukkari täyttyy sitä mukaa, mitä enemmän ottaa valinnaisia, mutta mä oon esimerkiksi suorittanut valinnaiset verkkokursseina, joten lähitunteja ei ole tullut pakollisten lisäksi ollenkaan.
Tästä puheen ollen, läsnäolopakkoja meillä ei myöskään erityisemmin ole ainakaan vielä ollut, joten poisjääminen ei ole maailmanloppu. Lähes kaikki materiaalit löytyy aina myös verkosta, joten etänä pystyy tarvittaessa opiskelemaan ihan ongelmitta.
Ja pakko vielä mainita siitä, mikä mut yllätti positiivisesti. Haaga-Helia on tänä kesänä 22 muun ammattikorkeakoulun kanssa kesäportaalissa, josta löytyi ainakin mulle vaikka kuinka monta mielenkiintoista kesäkurssia muiden ammattikorkeakoulujen opinnoista. Mun mielestä hauska ja oikeesti hyvä idea, koska toisessa koulussa voi olla tarjolla sellaisia kursseja, joita ei muuten pääsisi opiskelemaan, mutta jotka kuitenkin kiinnostaisi.
Ootko sä pohdiskellut Haaga-Heliaan hakemista tai liiketalouden koulutusta? Seuraavalla kerralla kerron teille mietteitäni mm. siitä, miksi ammattikorkeakoulu oli itselleni parempi vaihtoehto!
No täältähän tää postaus tulikin, just ku eilen ehin kommentoimaan! 😃 Tosi hyödyllinen ja mielenkiintonen, jatkoa odotellessa!<3
Niin tuli 😉 Jee kiva kuulla! <3
Moi! Mitä tarkoitat yhteistyöpostauksella? Alussa kerrot, että yhteistyössä Haagahelian kanssa. Mietin, että saatko tästä opintopisteitä vai onko kyseessä kaupallinen yhteistyö?
Mustakin on aina kiva lukea muiden mietteitä omista opiskeluista ja toivon tosiaan, että tästä saataisiin jotain irti! Kiva kuulla, että oli mielenkiintoista luettavaa – kiitos paljon Henna! ❤️
Moikka! Kuten postauksessa ylhäällä lukeekin, on kyseessä kaupallinen yhteistyö 😊
oi tykkään lukea muiden opiskeluista, vaikkei kyseinen ala oiskaan se oma! 😃
Mustakin on tosi mielenkiintoista, vaikka ala ois ihan täysin eri! 😃
Hei! Jos suuntautumiseni olisi markkinointi ja haluan lisäksi ottaa esimerkiksi HR:n runkomoduulin, lasketaanko HR silloin suuntaumisopintoihin vai vapaastivalittaviin? 🙂