January 19, 2018

PIZZA FRIDAY

Kuinka moni muu on tullut ajatelleeksi, että pizzan tekeminen on liian työlästä? Tekisi mieli, mutta ennemmin käy lähipizzeriasta hakemassa, kuin ryhtyy itse hommiin. Mä voin ainakin myöntää, että liian usein on tullut mietittyä just noin. Mut vaikka pizzat sun muut roskaruoat maistuvat mulle paremmin kuin hyvin, niin sitäkin paremmin mulle maistuu kotona tehty.

Jostain kumman syystä oon aina mieltänyt pizzan valmistamisen aivan liian vaivalloiseksi ja aikaavieväksi enkä oo sen vuoksi siihen hommaan kummemmin ryhtynyt. Mut tiiättekö, ei sen valmistaminen ookkaan niin kova homma!

Untitled

Kotitekoiseen pizzaan tarvitset:

2 dl vettä
5 dl jauhoja
1 ps kuivahiivaa
4rkl oliiviöljyä (oon käyttänyt nyt rypsiöljyä oliiviöljyn puuttuessa)
1 tl suolaa

Ja täytteiksi mistä itse tykkäätkään ja tietysti tomaattimurskaa! Varma kombo on kinkku, salami, mozzarella ja ananas.

Untitled

Taikinan valmistus aloitetaan sekoittamalla kuivahiiva jauhoihin ja jauhoseos taas 42-asteiseen veteen. Loput jauhot, öljy ja suola sekoitetaan mukaan vähitellen ja parhaan tuloksenhan saa laittamalla kädet taikinaan! Kun taikina on saatu valmiiksi, kannattaa sen päälle kaataa vielä pieni määrä öljyä. Sen jälkeen taikinan annetaan kohota noin puolisen tuntia.

Kohoamisen jälkeen väännä uuni 250 asteeseen ja sen lämpeämistä odotellessa kauli taikina uunipellille, levitä tomaattimurska sekä valitsemasi täytteet. Kun pizza näyttää uunia vaille valmiilta, laita se paistumaan noin 10 minuutiksi aaand it's ready!

Untitled

Kuulostaako vaikealta? Ei mustakaan! Ja onneksi on muuten pizzaperjantai...

1 comment:

  1. Nam, tän postauksen takia alko kyllä tekee mieli pizzaa! Se on oikeasti yllättävän helppotekoista ruokaa♥

    ReplyDelete