January 29, 2018

MITEN MUOKKAAN INSTAGRAM-KUVANI?

Oon pikkuhiljaa kiinnostunut entistä enemmän kuvanmuokkauksesta ja muuttanut muokkaustyyliäni aika paljonkin. Mä oon alkanut muokkailemaan kuviani huomattavasti enemmän kuin ennen kuitenkaan menemättä överiksi, mutta on kyllä tullut viime aikoina koettua sellaisia vau-hetkiä alkuperäistä ja muokattua kuvaa verratessa. Siksipä tällä kertaa halusin jakaa teille hieman siitä, miten muokkaan kuviani ja nimenomaan Instagramiin!

Mulla käytetyimpiä sovelluksia ovat VSCO, Afterlight, Lightroom ja uusimpana ColorStory.

insta7 insta3

VSCO ja ColorStory ovat erinomaisia mitä filttereihin tulee ja oonkin ostellut muutamia filtteripaketteja molempiin sovelluksiin. Niillä saa luotua just sellaista tunnelmaa kuviin, kuin haluaa ja jotkut kuvat ei edes tarvi filttereiden päälle muita muokkauksia. ColorStory on tosiaan ihan uusin tuttavuus, mutta tykästyin siihen jo ekan testailukerran jälkeen. Sieltä löytyy vaikka ja mitä muokkaamista varten perus työkaluista filttereihin ja efekteihin.

insta6 insta4

Afterlight on jäänyt vähän taka-alalle viime aikoina, mutta sillä tulee laitettua kuviin vintagetyyliä, josta oon nyt alkanut erityisesti tykkäämään. Eli jos sellaiset vanhojen kuvien tyyliset kuvat iskee, niin kannattaa ladata kyseinen appi. Sieltä löytyy efekteistä sellainen, kuin "dusty". Lightroom on mainio tarkempaa muokkausta varten. Hyvänä esimerkkinä tästä on edellinen kuva - Lightroomilla saa mm. leikittyä värien kanssa ja kuten kuvasta näkyy, sain muokattua mielestäni rumat värit pois pieniä säätöjä tekemällä.

insta2 insta5

Mun jokainen kuva on jollain tapaa erilailla muokattu, mutta jokaisessa on kuitenkin tietynlainen rutiini. Jokaiseen kuvaan laitan kirkkautta, hivenen kontrastia sekä kylläisyyttä. Riippuen kuvan alkuperästä, säätöjä tarvii tehdä tietysti enemmän tai vähemmän. Jotkut kuvat (kuten neljäs) tulee muokattua kokonaan ihan itse ilman filttereitä ja taas joissakin kuvissa filtteri on pääosassa.

Tän hetken ehdottomat lempparifiltterit on VSCO:n A4 sekä ColorStoryn Blush -paketissa tuleva Summer Day. Molemmat on siis maksullisista paketeista, mutta todellakin sen pienen rahan arvoisia!

insta1

Mitäs tykkäsitte? Löytyykö teiltä samanlaisia muokkausmetodeja vai saitteko uutta vinkkiä omiin kuviin? Ja hei, kertokaa ihmeessä jos haluatte mun tekevän toisen postauksen, jossa kerron muokkauksistani vaihe vaiheelta!

4 comments:

 1. Vitsi ton neljännen kuvan muutos, ihanat sävyt ja mietinki instassa ku näin ton, että miten oot ton muokannu :-D Eli joo ehdottomasti toista osaa kehiin<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siinä on kyllä melkonen muutos! Melkein luovutin noiden kuvien suhteen, kunnes hoksasin vähän leikkiä ;-D Jee kiva kuulla, katsotaan siis!

   Delete
 2. Kiitos näistä vinkeistä, muokkaat kuvasi kyllä tosi kivasti! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oleppa hyvä! Kiitti, kiva kuulla että muutkin tykkää :)

   Delete