December 31, 2017

MITÄ VUOSI 2017 ANTOI?

Kirjoittelin vuoden alussa tässä postauksessa tavoitteistani tälle vuodelle ja nyt onkin aika katsastaa, toteutuivatko ne edes joltakin osin. Näin alkuun voin kuitenkin heti todeta, että paljon on tullut tänä vuonna saavutettua ja oon saanut olla hyvinkin onnellinen!

IMG_4381

Haluan olla entistä rohkeampi. Mä koin viime vuoden aikana aimoharppauksia mun itsevarmuudessa, mut se antoi ehkä vielä enemmän sellaista potkua olla vieläkin rohkeampi tietyissä asioissa kuten työrintamalla.

✓ Rohkeutta on tullut paljon paljon lisää ja se on vienyt mua kyllä selkeesti eteenpäin. Uskalsin jättää vanhan työpaikkani ja hakea sellaista, johon en välttämättä hakemusta lähettäessä uskonut pääseväni, mutta sielläpä on nyt tullut oltua jo puolen vuoden ajan! Olen myös päässyt haastatteluun paikkaan, joka vastaa mun tän hetkisiä toiveita työpaikalta ja siitä saan olla myös ylpeä. Myös työelämän ulkopuolella oon uskaltanut hypätä uusiin asioihin ja se ihan totisesti kasvattaa itsevarmuutta.

Haluan unelmoida suuria. Oon huomannut, että mitä suuremmista ja pelottavammista jutuista uskaltaa unelmoida, sitä enemmän niitä unelmia pyrkii toteuttamaan.

✓ Unelmoitu on! Kliseinen, mutta niin faktaa oleva lausahduskin sen sanoo - jos pystyt unelmoimaan, pystyt sen myös toteuttamaan.

Haluan pysyä positiivisena. Viime vuoden vastoinkäymiset opetti mulle ennen kaikkea sen, että oma asenne auttaa jaksamaan pitkällekin. Kun jaksaa pysyä positiivisena vaikeista ajoista huolimatta tai jättää kaiken ylimääräisen negatiivisuuden ulkopuolelle, niin huomaa pärjäävänsä paljon paljon paremmin. Oon myös oppinut näkemään niistä ikävistäkin asioista hyvät puolet ja haluan pitää siitä kiinni.

✓ Tää on ehkä yks suurimpia juttuja tältä vuodelta, en nimittäin muista koska olisin jäänyt vaan harmittelemaan kun sen sijaan oon jaksanut kaivaa vastoinkäymisistä pieniäkin voimia ja hymy on muuten ollut jo pitkään herkässä. Enkä sano, ettenkö kokisi huonoja päiviä - totta kai, mutta jos jotain olen oppinut niin nimenomaan tuon alkuvuodestakin kirjoittamani asian, eli positiivisena pysyminen kantaa huomattavasti pidemmälle.

IMG_4383

Haluan tehdä töitä ihannekroppani eteen. Myös vähän pinnallisempaa tavoitetta, mutta ihan tosi. Oon onneksi päässyt taas treenamisen makuun erityisesti salilla ja musta on ihanaa jo pienessä ajassa nähdä huimaa kehitystä niin kropassa kuin voimatasoissakin. Haluan kuitenkin saada myös aerobiset osaksi mun arkea ja tehdä ruokailutottumuksiin pieniä, mutta silti merkityksellisiä muutoksia.

✓ & ✗ No joo ja ei. Alkuvuodesta kesään asti mulla oli melko hyvä tatsi koko ajan, mutta jossain vaiheessa mulle niin sanotusti riitti. Salilla on tullut käytyä viimeksi elokuun puolella eikä sen koommin oo sitten tullutkaan urheiltua. Samaan aikaan kaipaan ja en kaipaa säännöllistä liikuntaa, mutta just näin on ollut hyvä jo siis pidemmän aikaa. Ja mun omaksikin yllätykseksi, tykkään tällä hetkellä mun kropasta enemmän kuin aikoihin!

Haluan nähdä maailmaa. Mä päätin mun ensimmäisen välivuoden jälkeen, että toisen välivuoden aikana tuun reissaamaan niin paljon kun mieli tekee. Oon ollut jo pariin otteeseen ulkomailla ja tulevalle keväälle mulla on jo pari uutta reissua buukattuna. Niiden lisäksi mulla on vielä kesälle/syksylle suunnitelmia ja haluan pystyä toteuttamaan myös ne.

✓ Yes, yes, yeees! Oon tämän vuoden puolella matkustanut useampaankiin otteeseen kun on tullut koettua niin Nizza, jonka yhteydessä Monaco, Berliini, Pariisi sekä viimeisimpänä nopeasti myös Tallinna. Ihania ja kokemusrikkaita reissuja jokaikinen ja toivon kovasti, että pystyn toteuttamaan ensi vuodenkin puolella edes pari matkaa. Yksi on tosin jo varma, nimittäin Amsterdam!

IMG_4415

Haluan olla itestäni ylpeä. Mun on pakko myöntää, että oon aina ollut se joka ei oo kokenut erityisemmin ylpeyttä itestään. Se, joka ei koskaan oo tiennyt tulevaisuudensuunnitelmia tai pärjännyt koulussa kehumisen arvoisesti. Koen kuitenkin, että tän vuoden tavoitteet on kaikki sellaisia, jotka nostattaisivat sitä ylpeydentunnetta ja mä haluan vuoden päästä pystyä sanomaan "mä tein sen" moneen eri asiaan!

✓ Todellakin! Oon pystynyt saavuttamaan sellaisia asioita, joihin en välttämättä oo heikkoina hetkinä jaksanut uskoa, mutta moneen kertaan on saanut sanoa "mä tein sen". Opiskelupaikka, uusi työpaikka ja omillaan pärjääminen ovat varmasti olleet merkittävimpiä juttuja tänä vuonna.

Haluan oppia säästeliäämmäksi. Mä oon pienestä pitäen ollut aikamoinen tuhlari ja en oo liiemmin pistänyt rahojani säästöön, vaan aina vähän hölmönä kuunnellut ihmisten höpinöitä siitä kuinka mm. synttärirahat ja kaikki vähäisetkin tulot on laitettu säästöön. Tälle vuodelle kuitenkin päätin ottaa tavoitteeksi säästämisen, ja vaikka yksinasuessa ei mitenkään kehuttavasti sitä rahaa saakkaan kerrytettyä, niin oon päättänyt toden teolla alkaa seurailemaan rahankulutustani vähän kriittisemmin. Koska kukapa niitä säästöjä ei kaipailis erityisesti sitten opiskeluaikoina...

✓ Tässäkin vähän niin ja näin. Tai no, oon kyllä oppinut huomattavasti säästeliäämmäksi ja vaikka on tullut tuhlailtua ja reissattuakin moneen kertaan, niin oon sellaisessa hyvässä tasapainossa just nyt. Rahaa saa säästöön ilman, että tarvitsee elää tiukasti!

Haluan olla paras mahdollinen tytär, sisko ja ystävä. Mulla ei oo tähän muuta sanottavaa, kuin se että mä arvostan ja kunnioitan suunnattomasti mun jokaikistä läheistä ja haluan, että he pystyvät ajattelemaan musta samalla tavalla.

Tähän voisin sanoa, että toivon hartaasti tämän toteutuneen. Vaikka aika ajoin oonkin kokenut huonoa omatuntoa siitä, etten välttämättä oo jaksanut huonoina päivinä olla ystäviin kunnolla yhteyksissä tai nähnyt läheisiä niin paljoa, kuin olisin halunnut.

IMG_4418

Haluan päästä opiskelemaan. Kaikista tavoitteista tää on ehdottomasti mun päätavoite. Vaikka en vois olla tyytyväisempi näihin kahteen pidettyyn välivuoteen, niin voin sanoa kaipaavani ihan hulluna koulunpenkille vaikka mun suusta toi lause onkin harvinaista. Toki mua masentaa, ettei nää kaks vuotta oo riittänyt selvittämään mun tulevaisuudensuunnitelmia, mutta pääasia on se, että lähtee opiskelemaan jotakin joka tuntuu edes inasen hyvältä idealta. Mä kirjoittelen opiskelujutuista vielä omaa postaustaan, mut jep, tänä vuonna teen kaikkeni etten joudu heinäkuun alussa pettymään!

✓ Ja niinhän mä pääsin! Vaikka koinkin kesällä (ja vielä koulun alettuakin) pettymystä siitä, etten saanut opiskelupaikkaa Tampereelta niin loppujen lopuksi Helsinkiin pääseminen tais osottautua hyväksi jutuksi. Oon myös todennut ainakin tähän mennessä olevani oikeassa paikassa sen kaiken monipuolisuuteensa vuoksi.

Haluan kehittyä. Sanoinkin eräänä päivänä mun läheisille, että mulle on tullut sellainen sisäinen palo kehittää itseäni. En osannut sanoa, että mikä se juttu just olis, mutta ehkä juju onkin siinä että haluan kehittyä yleisesti. Niin ihmisenä, kuin erilaisissa tiedoissa ja taidoissa.

✓ Tämäkin on toteutunut moneltakin osin. Oon kehittänyt taitojani eri osa-alueilla mm. työelämässä, valokuvauksessa sekä kuvanmuokkauksessa, tietotekniikassa niin nörtiltä kuin tässä nyt kuulostaakin,   ihmissuhdetaidoissa... Joka päivä me opitaan jotain uutta ja jos vaan haluaa, niin pystyy kehittämään itseään vaikka ja kuinka.

Haluan olla aidosti onnellinen. Syksyn jälkeisen "masennuksen" jälkeen oon osannut nauttia tosi pienistä ja arkisista asioista, ja se on aivan älyttömän voimaannuttavaa. Mä haluan nauttia elämästäni ilman suurempia harmituksia - vaikka ymmärränkin että ne harvemmin on itestä kiinni, mutta omalla asenteella pääsee jo hurjan pitkälle.

✓ Onnekseni voin vastata tähän kyllä. Koen olleeni erityisesti viimeisimmät kuukaudet aidosti onnellinen ja huomaan nauttivani jokaisesta päivästäni. Keväästä asti oon saanut kulkea myös onnellisesti poikaystävän rinnalla ja yhtään vähättelemättä hänellä on ollut suurin vaikutus muhun tänä vuonna. Mutta kuten jo aikasemminkin mainitsin, niin huonoja päiviä ja aikoja totta kai on, mutta kokonaisuutta miettiessä voin hymysuin todeta, etten voisi olla onnellisempi juuri nyt.

IMG_4405
                                                                                                                                             Kuvat: Vesku

Aika hyvin, vai mitä? Tavoitteita on tullut saavutettua moneenkin kertaan ja pakko myöntää, että ilman alkuvuodesta pohdittuja ja ruksattuja tavoitteita, ei kulunut vuosi välttämättä näyttäisi samalta. Vuosi 2017 antoi mulle siis mahdottoman paljon ja toivotaan, että huomenna koittava uusi vuosi antaisi vähintään yhtä paljon!

No comments:

Post a Comment