October 01, 2017

USKALLA HEITTÄYTYÄ

Mä olen ollut aikoinaan se, joka on jahkaillut ja pohtinut lähes tulkoon kaikkea, enkä tosiaan ole uskaltanut heittäytyä tai tehdä mitään spontaania. Sittemmin ajatusmaailmani on ottanut aimo harppauksen parempaan suuntaan ja nimenomaan parempaan. Tilanteissa, joissa nykyinen elämäntilanne ei tunnu enää siltä kuin sen ehkä pitäisi, on tutun ja turvallisen jättäminen taakse useasti paras ratkaisu.Koen, että olen jollain tasolla kovinkin tuuliviiri ja haluaisin olla jatkuvasti uusissa haasteissa kiinni. Etsin koko ajan itseäni ja yritän keksiä, mitä elämältäni haluan - mikä totta kai on osaksi ihan vaan iän tuomaa pohdiskelua. Oon kuitenkin parin vuoden sisällä tehnyt isoja ja pelottavia päätöksiä elämäni kannalta. Oon hypännyt täysin tuntemattomaan ja vaikka päätöksien teko on tuntunut h-hetkellä vähän liiankin pelottavalta niin voin sanoa tehneeni elämäni parhaimpia ratkaisuja kohdatessani tuntemattoman.

Lähinnä pohdiskeluni juontaa juurensa työelämän ja ihmissuhteiden muutoksista, mutta ne ehkä ovatkin elämänlaadun kannalta suurimpia tekijöitä. Kun työnteko ei tunnu mielekkäältä, vaan ennemminkin pakkopullalta ja suunnan vaihtaminen käy jatkuvasti mielessä, niin silloin niin on tehtävä. Tai kun toinen ihminen ottaa susta enemmän energiaa pois kuin antaa sitä, on toisesta päästettävä irti vaikka se ei helppoa olisikaan.Vaikka en ollut ehtinyt olemaan edellisessä työpaikassani vuottakaan, koin vikoina kuukausina jokaisen työvuoron ylitsepääsemättömän vaikealta ja halusin joka kerta vaan jättää menemättä. Takaraivossani oli jo hetken aikaa kolkutellut ajatus työpaikan vaihtamisesta, mutta kesällä silti itsellekin yllätyksenä hain uutta työpaikkaa ja parin viikon päästä hakemuksen jättämisestä aloitinkin jo siellä. Otin paikan vastaan miettimättä silloista työpaikkaani ja vaikka uudessa työssä aloittaminen tuntuikin pelottavalta ja aiheutti jonkinlaista stressiäkin, niin se oli yksi parhaimpia päätöksiäni pitkään aikaan. Voin sanoa olleeni näiden parin kuukauden aikana huomattavasti innostuneempi, mitä olin koko vuoden aikana edellisessä työpaikassani.

On aivan normaalia kokea hämmennystä ja jopa pelkoa uusista käänteistä. Asioiden pohtiminen ja niiden jännittäminen on osa ihmisluonnetta, mutta mitä olisivat sellaiset elämäntilanteiden muutokset, jotka ei aiheuttaisi minkäänlaisia tunteita? Mahtaisiko se sitten olla kovin mielenkiintoista? Mukavuusalueelta poistuminen on iso muutos erityisesti silloin, jos sellaista ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Ja uskokaa pois, se ensimmäinen kerta on se ratkaisevin.

Uskon, että jokainen käänne elämässä tuo ennen pitkää jotain hyvää. Oli se sitten opetus tai oikeasti onnellisemmaksi tekeminen, niin uusiin haasteisiin tarttuminen ja uusien asioiden kohtaaminen on hyväksi. Kun uskaltaa nähdä tulevaisuuden positiivisin mielin, on silloin jo huomattavasti paremmassa asemassa verrattuna siihen, jos antaa negatiivisten ajatusten vallata mielen. Omien pelkojen kohtaaminen on loppupeleissä melko vapauttavaa - vai kuinka moni muistaa joskus ajatelleensa, että eihän tää nyt ollukaan niin pelottava juttu, kuin aluksi kuvitteli?Ensimmäinen askel on aina se hankalin, mutta sen jälkeen helpottaa. Asiat kun on todellisuudessa pitkälti meistä itsestämme kiinni. Oma asenne ja ajatusmaailma ovat väistämättä niitä suurimpia tekijöitä, jotka vaikuttavat eri elämäntilanteiden kohtaamisessa. Pelätä saa ja välillä jopa pitääkin, mutta uskon että hyppy tuntemattomaan on samalla avain onneen avatessaan aivan uuden oven toisen sulkeutuessa.

4 comments:

 1. Ajatuksiaherättävää tekstiä, sulla on kiva tyyli kirjoittaa :) ja todella nättejä kuvia, sopivat jotenkin todella hyvin tän postauksen tunnelmaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Ihana kuulla tollaisia kehuja <3

   Delete
 2. Täällä ollaan viime aikoina pyöritelty aika samanlaisia ajatuksia oman työpaikan suhteen, miksi jatkaa jos työstä ei saa enää minkäänlaista iloa? Ihana kuulla että uusi työpaikka on tuonut sinne uutta innostusta ja voit varmasti myös henkisesti paremmin ♥ Upeita kuvia ja hyvää pohdintaa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä, ei sitä välttämättä aina ymmärrä ennen kuin oikeesti pysähtyy ajattelemaan, että pitäskö tässä nyt tehdä jotain muutoksia :) Kiitos paljon Tuuli kommentista <3

   Delete