August 18, 2016

RETKEILYÄ MENORCALLA

Tuntuu, että Menorcan reissusta ois jo ikuisuus vaikka todellisuudessa siitä on vasta reipas kaksviikkonen. Siitä huolimatta mieli halajaa heti takas ulkomaille, kun ulkona näyttää lähes päivittäin harmaalta ja sateiselta ja ilman takkia ei voi kuvitellakkaan astuvansa ulos ovesta. Miksei kesä vois olla vaikka 5 kuukautta pitkä? No mutta, nyt olis vuorossa yhteenvetoa Menorcalla tehdyistä päiväreissuista!

VENERETKI, SHOPPAILUA JA LUONTOELÄMYKSIÄ

IMG_9748 IMG_9757 IMG_9768

Toisena päivänä lähdettiin matkatoimistolta varatulle retkelle, jonka ensimmäisenä etappina oli pääkaupunki Mahon. Koska oltiin opastetulla retkellä, oli aika ainakin Mahonin suhteen vähän turhankin rajattu, kun ei päästy kunnolla tutkiskelemaan mitä kaupungilla olis ollut kaiken kaikkiaan tarjolla. Käppäiltiin vanhan kaupungin pikkukatuja pitkin, käytiin ihastelemassa näköalapaikalla maisemia, herkuteltiin jätskeillä ja pyörähdettiin myös muutamassa kaupassa. Kauppoja oli niin ennestään tuntemattomia kuin myös tuttuja, kuten Stradivarius ja Mango.

IMG_9774 IMG_9778 IMG_9790

Mahonista suunnattiin valkoiseksi kalkittuun Binibecan kalastajakylään, jonka oppaankin mukaan käveli parissa minuutissa läpi. Auringon paistaessa meinas jopa alkaa silmiä särkemään, kun valkoiset talot osui silmään niin kirkkaasti ;-D Kalajastakylästä taasen matka jatkui Punta Priman rannalle, missä päästiin syömään mahat täyteen sekä vilvottelemaan paahtavassa kuumudessa meriveteen.

IMG_9811 IMG_9846
IMG_9829

Uimapulahduksen ja lounaan jälkeen lähdettiinkin takaisin Mahoniin, suuntana tällä kertaa satama. Vuorossa oli noin tunnin kestävä veneretki rannikkoa pitkin, eikä maisemat olleet taas ollenkaan pöllömmät. Kirkkaan sinistä vettä, satamaa kehystäviä historiallisia rakennuksia puhumattakaan upeista ranta-asunnoista.

IMG_9857 IMG_9872 IMG_9865

Päivän viimeisenä kohteena oli Cova D'en Xoroi -niminen yökerho, joka oli rakennettu kallionseinämään. Maisemat oli aivan uskomattomat, eikä yökerho itsessäänkään näyttänyt hassummalta - ihailinkin snapin puolella, että tollasessa baarissa mäkin voisin bilettää!

MONIULOTTEINEN MENORCA
 
IMG_9914 IMG_9912

Toisena retkipäivänä päästiin tutustumaan vähän lisää Menorcan kulttuuriin. Retki alkoi taas kerran maisemien ihailulla, kun pääsimme Cala Galdanan näköalapaikalle.

Mä en vaan voi tarpeeksi hehkuttaa Menorcan maisemia. Pelkästään jo kuvien välityksellä maisemat näyttää tajuttoman upeilta, mut huhhuh mitä ne olikaan ihan omin silmin nähtynä...

IMG_9938 IMG_9929

Näköalapaikan jälkeen käytiin seuraamassa pikainen hevosshow, jonka jälkeen bussi kyyditsikin meidät Menorcan korkeimmalle paikalle, Monte Toroon. Huipulta näki saaren kokonaisuudessaan ja koska sää oli meidän puolella, nähtiin jopa Mallorcalle asti! Vierailimme Monte Toron kappelissa, kierreltiin lahjaputiikissa sekä nautiskeltiin totta kai jätskit kaikessa rauhassa.

IMG_9972 IMG_9961

Tällä kertaa viimeisenä kohteena oli Sant Patricin tila, jossa valmistettiin sekä viinejä että juustoja, joita saatiin myös maistella. Sant Patric oli mun silmään tosi nätti paikka, kun ympärillä komeili samaan aikaan viiniviljelmiä, palmuja ja ihania kukkapuskia.

 CIUTADELLA

IMG_0085

Me oltiin jo etukäteen kuultu paljon hyvää vanhasta pääkaupungista, Ciutadellasta ja luettu muun muassa kuinka kaunis paikka kaupungin satama on iltasaikaan. Oli siis varmaa, että jonain päivänä sinne lähdetään ja päätettiinkin tehdä omatoiminen retki kyseiseen kaupunkiin.

IMG_0088 IMG_0093

Iltapäivä kului lähinnä kaupungin katuja pitkin tallustellessa ja kaupoissa kierrellessä. Mä en odottanut kummoisia shoppailumahdollisuuksia, mutta loppujen lopuks vaateliikkeitä olikin yllättävän monta ja vieläpä kivoja sellaisia!

 IMG_0102 IMG_0106 IMG_0114

Pienten shoppailujen jälkeen lähdettiin metsästämään satamaa. Mä rakastan jo pelkästään Tampereen satamia, joten noi maisemat niin valosan kuin hämäränkin aikaan oli kuulkaas aikasmoiset. Jäätiin rantakadulla sijaitsevaan ravintolaan pizzoille ja istuskeltiin pitkä tovi sataman tunnelmaa fiilistellen.

Jos retkistä pitäisi valita kohokohdat ja suosittelun arvoiset kohteet, jäi Ciutadella eittämättä eniten mieleen. Mutta jos joku on Menorcalle suuntaamassa, niin kehotan todellakin vierailemaan ympäri saarta eri paikoissa. Menorca on loppujen lopuks tosi pieni saari ja välimatkat on tosi lyhkäsiä, joten jo muutamassa tunnissa voi nähdä vaikka ja mitä!

All in all, Menorca oli ihana kokea, mutta samalla myös sellainen, jonne en aio uudestaan lähteä. Lämpöä, kauniita rantoja ja maisemia sekä rauhaa riitti yllinkyllin, mutta hirveesti ei kerran jälkeen jäänyt nähtävää. Mutta silti voin suositella kyseistä saarta erittäin mielelläni, varsinkin jos hakusessa on rentouttava lomamatka.

4 comments:

 1. Aivan ihana lomapostaus :) toi vaikuttaa ihanalta paikalta mutta uskon kyllä että yhdellä vierailulla ehtii koluamaan kaikki tärkeimmät paikat ja ei jää niinkään sellasta tarvetta tulla samaan paikkaan enää uudestaan, varsinkin kun on noin pieni kohde :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Milla <3 Joo sitäpä justiinsa, aivan ihastuttava lomakohde mutta maailmassa on kuitenkin vielä niin paljon nähtävää.. :-)

   Delete
 2. Kiitos tästä matkakuumeesta, hah! :D Upeita kuvia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, ole hyvä ;-) vähän kyllä itseekin kutkuttelis noi maisemat... Kiitti! :)

   Delete