August 02, 2016

MENORCA SNAPSHOTS

Helou murut Sunnuntai-iltana kotiuduttiin Menorcan reissulta ja nyt oiskin jo ensimmäisen matkapostauksen aika!
 
IMG_0133 IMG_9644

Me oltiin pitkän aikaa puhuttu tyttöjen kanssa, että olis huippua lähteä yhdessä lomareissulle ja bongattiinkin täysin sattumalta edulliset matkat Menorcalle. Mähän en ollut koskaan varmaan kuullutkaan koko paikasta (paitsi ohimennen maantiedon tunneilla), joten oli ihana lähteä täysin tuntemattomaan paikkaan toki pienen jännityksen kera.

Majoituttiin Alta Galdana nimisessä huoneistohotellissa Cala Galdanan kaupungissa. Ei odotettu hotellilta ihmeempiä eikä se siis mitään priimaa ollutkaan, mutta ajoi asiansa. Hotellin sekä hotellin yhteydessä olevan raflan henkilökunta oli tosi ystävällistä porukkaa ja hotellilla oli myös oma allasalue, mikä oli tietty suuri plussa. Myös aamupalavärkit saatiin saman kadun varrella olevasta marketista, joten ei valittamista!

Ja hei, jottei "tytöt" olis niin tuntematon käsite teille lukijoille, tunnetaan he myös nimillä Sofi, Anni, Amanda ja Henriikka ;-D

IMG_9990 IMG_9756 IMG_9718

Cala Galdana, tai koko saari ylipäätään, ei ollut iso eikä vastassa odottanut ihanat pitkät rantakadut, mut ainakaan meikäläistä se ei sinänsä haitannut. Saatiin kuitenkin nauttia ihanista maisemista, hyvästä ruoasta, kirkkaan turkoosista vedestä ja ennen kaikkea toistemme seurasta. Sääkin suosi meitä parhaalla mahdollisella tavalla, kun lämpöasteita oli joka päivä noin 30 ja aurinko paistaa porotti aamusta iltaan kirkkaalta taivaalta.

Reissussa tuli otettua rutkasti aurinkoa, mut sen lisäksi tehtiin viikon aikana myös kolme retkeä - kaksi opastettua ja yksi omatoiminen, jotka oli kaikki varsin kivoja. Niistä kuitenkin on tulossa omaa postaustaan, joten stay tuned!

IMG_0029 IMG_9658

Yhtenä päivänä päätettiin patikoida läheisille rannoille, joista kauimmaiselle oli viitisen kilometriä. Käveltiin hevospolkua pitkin paahtavassa kuumuudessa, ja voitte vaan kuvitella kuinka ihanaa oli pulahtaa reilun tunnin kävelemisen jälkeen mereen. Cala Macarelleta ja Cala Turqueta oli rankattu Menorcan parhaimmiksi rannoiksi eikä tarvinnut kyllä ihmetellä miksi, kun vastassa oli kirkkaan siniset vedet valkoisine hiekkarantoineen.

Cala Galdanankin ranta oli viiden parhaan joukossa, ja mä ite tykkäsin siitä ehkä jopa eniten. Se oli meidän käymistä rannoista pisin, rannalla oli rutkasti rantatuoleja, pääsi ravintolaan nälän yllättäessä ja maisematkin oli törkeen kivat, kun rantaa ympäröi vaaleat kalkkikalliot. 

IMG_9899 IMG_9672 IMG_9794

Ruokien suhteen olin jopa positiivisesti yllättynyt; en tainnut kertaakaan saada eteeni huonoa annosta ja hintataso oli huomattavasti Suomea alhaisempi. Kolmen lajin illallinen tais olla kallein syöminen ja siitäkin jouduttiin pulittamaan vain kolmisentoista euroa ;-D Mulla on lomien suhteen ollut aina se periaate, etten mieti ruokailujani vaan syön just sitä mitä mieli tekee. Varsinkin jäätelö on etelänmatkoilla suurinta herkkua ja halleluja minkä riemun koin, kun sain vihdoista viimein riparista asti kaivattua Kinder Buenoa haha!

Kokonaisuudessaan reissu oli tosi onnistunut, mistä suurin kiitos kuuluu ehdottomasti matkaseuralle! Kaikki natsas tosi hyvin meillä tytöillä yhteen - haluttiin samoja asioita eikä jouduttu ärsyyntymään kertaakaan toisiimme.

Vielä ois ainakin tulossa meidän tripeistä juttua ja ehkä vielä toinen satsi satunnaisia kuvia, toivottavasti teitä kiinnostaa nähdä mitä me oikein reissussa tehtiin! 

6 comments:

 1. En malta odottaa toista postausta matkalta, niin kaunista <3 Nuo valkoiset purjeveneet täydellisen sinisessä meressä, unelmapaikka! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi oli kyllä mahdottoman ihana näky! Kiva kuulla, että siellä odotellaan :)<3

   Delete
 2. Oi että mitä ihania reissukuvia, matkakuume vaan nousee ja nousee! :) Tosi kivan oloinen reissu ollut teillä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin nousee täälläkin, vaikka viikon vasta ehtinyt olla kotona! ;-D Reissu oli kyllä huippu :)

   Delete
 3. Vau miten kauniita kuvia! Varmasti upea paikka ja kiva reissu. Lisää postauksia odotellessa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Anna, kiva että postaukset on toivottuja! Tuolla oli kieltämättä tosi kaunista ja reissukin oli onnistunut :)

   Delete