June 21, 2016

HAIR CARE TIPS

Hiukset on aina ollut mulle sellanen pyhä juttu. Mä kerrassaan rakastan tuuheita ja pitkiä hiuksia, ja mä oonkin ollut onnekas erityisesti tuuheuden suhteen. Ja jotten menettäisi hiusteni tuuheutta tai vähäistä pituutta, haluan pitää niistä mahdollisimman hyvää huolta, jotta ne vois hyvin ja näyttäis myös siltä. Järkyttyneenä oon näin myöhemmin kattonut yläasteaikaisia kuvia, kun olin päästänyt hiukset niin huonoon kuntoon, että jäljellä oli enää vain kamalat hiirenhännät. Silloin tais nimittäin olla merkitystä vaan hiusten pituudella, eikä kunnolla...

Koska mä tykkään löytää erilaisia vinkkejä hiustenhoitoon liittyen, niin halusin tulla jakamaan muutamat hyväks koetut vippaskonstit myös teille. Nää tavat on sellaisia, jotka oon todennut ennemmin tai myöhemmin hyväksi ja jotka on auttaneet hiuksia elpymään jopa vaalennustenkin jälkeen.

IMG_6211

Leikkaa aina parturissa käydessäsi hiuksia. Mä en varmasti oo ainoa, joka on joskus ajatellut tai ajattelee edelleen, ettei missään nimessä voi leikata hiuksia edes parin millin verran. Mut uskokaa tai älkää, se auttaa huomattavasti enemmän kuin se, että yritätte kuumeisesti saada hiukset pidemmäksi leikkaamatta niitä. Mä en joskus leikannut jopa vuoteen tai ylikään hiuksia, mut kun kerran annoin leikata, ne sekä näytti paremmalta (verrattuna kakshaarasia täynnä oleviin kuiviin latvoihin), että muutaman leikkuukerran ne alkoi myös vahvistua, eikä kakshaarasia oo erityisemmin näkynyt.

Pese hiuksia kylmällä vedellä. Mikään ei oo mukavampaa, kuin kuumassa suihkussa plutaaminen, mutta hiustenhoidon kannalta se ei oo paras juttu. Koko pesuoperaatiota ei tarvi suorittaa kylmän veden alla, mutta hoitoaineen huuhtelun kykenee nopeasti suorittamaan.. Kylmä vesi nimittäin sulkee hiussuomuja, joka taasen tekee hiuksista sileämmät ja kiiltävämmät.

Kookosöljy. Monet on varmasti lueskellut kookosöljyn monipuolisuudesta, ja mä en voi kuin allekirjoittaa sen. Oon käyttänyt kookosöljyä ruoanlaiton lisäksi myös hiusten- sekä ihonhoitoon ja se tepsii kuulkaas älyttömän hyvin. Kun käyttää kookosöljyä ikään kuin hiusnaamiona kuiviin tai hieman kostutettuihin hiuksiin, tulee niistä pesun jälkeen superpehmeät sekä kiiltävät. Öljyn kannattaa antaa muhia hiuksissa ainakin puolisentuntia pyyheen alla ennen hiusten pesemistä.

Syö terveellisesti. Kyllä se vaan niin on, että terveellinen ruokavalio vaikuttaa positiivisesti myös hiuksiin. Erityisesti raudansaanti on tärkeää hiusten hyvinvoinnin kannalta!

Harvenna pesuväliä. Jatkuva hiusten peseminen kuivattaa sekä itse hiuksia, että päänahkaa. Toisin sanoen jokapäiväinen pesu huuhtoo mukanaan päänahan öljyä, jolloin päänahka kuivuu eikä hiukset luonnollisestikkaan voi hyvin.

IMG_6212

Levitä hiusöljyä myös kuiviin hiuksiin. Mä levitin hiusöljyä aikoinaan ainoastaan kosteisiin hiuksiin, mut nykyään levitän sitä nimenomaan kuiviin hiuksiin. Varsinkin jos hiukset on yhtään kuivemmat, imee ne öljyä itseensä kuin janoon.

Vältä kuumuutta. Oli se sitten suoristusrauta ja auringonpaiste, kuumuus ei tee hiuksille hyvää. Mulla on itelläkin tällä hetkellä menossa suoristus raudasta eroon -projekti, koska sitä on tullut käytettyä kieltämättä aivan liikaa ja se näkyy myös hiusten kunnossa. Ja hei sehän on sanomattakin selvää, että lämpösuojaa tulee käyttää jokaikinen kerta lämpölaitteita käytettäessä!

Käytä jauhoja kuivashampoona. Eipä oo kookosöljy ainoa keittiöstä löytyvä jutska, joka soveltuu hiuksiin! Mä käytän itse brunettena kaakaojauhoja kuivashampoon korvikkeena - se ei jätä hiuksiin ällöttävää tunnetta, eikä myöskään sitä ärsyttävää vaaleaa väriä. Vaaleahiuksisille taas sopii juurikin perus jauhot tai vaikkapa talkki! Ja hiuksetkin kiittää, kun pesuväli harvenee ;-)

Vaihtele ponnarin paikkaa. Aina samaan kohtaan sidottu ponnari kuluttaa hiusta pidemmän päälle ja hiukset alkavat siis mitä todennäköisemmin katkeilemaan. Vaihda siis ponnarin tai nutturan paikkaa silloin tällöin!

Sellaset ässät löytyy meikäläisen hihasta, saitteko uusia vinkkejä hiusten hoitamiseen vai oliko jotkut kenties jo tuttuja niksejä? Ja kuten tarkkasilmäisimmät ehkä huomasivatkin, mä tosiaan kävin värjäyttämässä tukkaa vaaleemmaksi! Toki ihan noin oranssi tää tukka ei oo, mutta jotain ainetta mun tarttis näihin ehkäpä laittaa, jotta lopputulos olis vähän kylmempi. Vielä en oo siis ihan myyty tälle tuugille, mutta eiköhän se saada hoidettua ;-D

6 comments:

 1. Hyvä postsus, sain tästä pari ihan uuttakin vinkkiä :-)

  ReplyDelete
 2. Hyviä vinkkejä, mäkin oon usein taistellut saman asian kanssa mut onneks oon oppinu omille hiuksille sopivat kikat aikojen saatossa :) oon kans vaihtanu hiusaineet luonnollisiin ja jos on tuntunu että tukkaa tippuu, oon syöny biotiinikuurin. Lopetin kyllä kans hiusten värjäämisen ja nyt käyn vaan ottamassa vaaleita raitoja pari kertaa vuodessa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla ois kans tarkotus vaihtaa hiusaineet vähän luonnollisempiin, mm. Lushin tuotteita haluaisin testata! Biotiinikuuria kiinnostais myös kokeilla ja päästä värjäämisestä eroon... Ihan hiusten kunnon takia, mutta myös ainainen juurikasvu ottaa aikalailla päähän ;-D Kiitti kun kommentoit!

   Delete
 3. Olipa hyviä vinkkejä, kiitos näistä! :) Enpä ole tullut ajatelleeksikaan, että pitämällä ponnaria jatkuvasti samassa kohdassa se voi haurastuttaa hiusta :o Nyt kuitenkin kun rupeaa asiaa ajattelemaan, niin kyllähän siinä on järkeä! Kookosöljy on ollut jo niin kauan hankintalistallani, että joskohan sitä vihdoin saisin sen ostettua :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeii, hyvä jos oli hyötyä! Hah joo, munkin mielestä se kuulosti loogiselta, heti kun siitä ekan kerran kuulin ;D Hanki ihmeessä kookosöljy, jos ei ruoanlaittoon niin kauneudenhoitoon :-P

   Delete