May 27, 2016

FITFARM BIKINI CHALLENGE

Mä lupailin kirjoitella vähän mietteitä aloittamani dieetin, eli Fitfarmin Bikini Challengen suhteen ja nyt kun puoliväli on ylitetty, koin sopivaksi kertoa tähän mennessä kokemiani fiiliksiä.

Koko hommaan ryhtyminenhän oli suoraan sanottuna aikamoinen extempore päätös vasta pari päivää ennen itse valmennuksen alkamista, mutta en epäröinyt hetkeäkään kun se ajatus syntyi. Mä olin niin lopen kyllästynyt jatkuvaan herkutteluun ja katsomaan peilistä sitä, mitä olin itelleni aiheuttanut.

Sanotaanko näin, etten oo koskaan tuntenut oloani hyväksi omassa kropassani. Aika kamalaa, eikö? Mä rakastan liikkua, se tuo mulle uskomattoman hyvää fiilistä, mut niin tuo myös syöminenkin ja se on myös näkynyt. En oo koskaan ollut lihava, todellakaan, mut siinä vaiheessa kun huomaa lihonneensa yli kymmenen kiloa - toki osittain e-pillereiden johdosta, mut myös oman ruokavalionsa takia, tulee aika hiton surkea fiilis. Kun tajuaa vihdoista viimein, ettei peilistä näy se ennen urheilullisen näköinen timmimpi kroppa, vaan hölskyvät reidet ja jenkkakahvat mahamakkaroita ja selluliittia unohtamatta, nousee päähän vaan ajatus että minkä takia? Minkä takia oon päästänyt itteni siihen kuntoon - siihen kuntoon että oon reippaasti alle vuodessa kerryttänyt peräti 12 lisäkiloa itelleni, syömällä. Ja vieläpä syömällä sellaista, mitä mun kroppa ei todellakaan edes tarvitse. Tosta todellisuuteen heräämisestä on toki jo reilu vuosi aikaa, mut eipä ne kilot vielä kadonneet olleet. Oon niin sanotusti jojoillut viimeisen vuoden ajan, ja kun ajatus tästä valmennuksesta syntyi, päätin että nyt saa loppua. Nyt pistän itteni vihdoista viimein ruotuun, alan syömään oikeaoppisesti ja treenaamaan kovaa. Ja niinpä mä ryhdyin tähän hommaan, vaikka tiesin että joudun kieltäytymään useasta ja vielä useammasta herkutteluhetkestä.

bc

Valmennuksen alettua mä olin aivan innoissani ja oon sitä edelleen. Mulla ei oo kertaakaan tullut niin sanottua heikkoa hetkeä, vaikka välillä onkin kieltämättä tehnyt mieli herkutella muiden mukana. Ravintoloissa oon tilannut dieettiin sopivia ruokia enkä oo lipsunut ruokavaliosta muutamaa kertaa lukuunottamatta. Ja no, lipsumiset on ollut esimerkiksi 10% liian rasvaista juustoa tai öljyllä paistettuja ruokia ;-D Edes ruokien punnitseminen ei oo tuottanut hankaluuksia! Toki esimerkiks ulkona syödessä on hankalaa silmämääräsesti katsoa paljonko mitäkin syö, mutta nopeesti silmäkin on tiettyihin määriin tottunut. On ollut myös ihana huomata, kuinka kroppa vihdoinkin toimii, eikä iltaisin maha ookkaan niin turvoksissa kuin ennen. Olo on paljon, paljon virkeempi ja energiaa tuntuu riittävän. Ja koska tiedän, että monet varmasti ajattelee tän olevan vaan maitorahkan, kuivan riisin, kanan ja parsakaalin syömistä, niin mä voin vannoa että ei oo! Mä oon vedellyt onnellisena tortillapizzaa, maailman parasta proteiinisuklaavanukasta (missä on muuten lähestulkoon samat arvot, kuin siinä maitorahkassa) ja vaikka mitä muuta. Puhdas ruokakin voi olla tajuttoman herkullista!

bc2

Viidennellä viikolla oli vuorossa tankkauspäivä, jota en ihme kyllä odottanut mitenkään erityisesti. Mä kirjoittelin kännykän muistiinpanoihin ruokia, joita jossain vaiheessa teki mieli ja valmista listaa lukiessa alkoi jo vähän hirvittäänkin. Varsinkin kun muut ryhmäläiset kertoi omia kauhutarinoitaan siitä, kuinka järkyttävä olo tankkausten jälkeen oli syntynyt, olin jo valmis syömään oikeaoppisesti ja jättämään herkut kaupanhyllyille. Mä kuitenkin tiesin, että katuisin jos en mässäisi niitä ruokia, joita oli jo pitkään tehnyt mieli ja niinpä sitä tuli sitten syötyä,  ja paljon... Tankkauspäivä sisälsi niin karjalanpiirakoita, jogurttia sekä mysliä, irtokarkkeja, grilliruokaa, suklaakakkua kuin sipsiäkin. Ainoa terveellinen ruoka tais olla proteiinivanukas, ja siltä kyllä muuten tuntui. Iltapäivään asti oli ihan hyvä olla ja olin yllättynyt, kuinka vatsa toimii mut auta armias, kun olin saanut ahmittua mahan täyteen grilliruokaa ja sen päälle vielä irtokarkkeja. Olo oli sen jälkeen niin jäätävä, että tuli useampaankin kertaan muistettua miksei oo ollut niitä herkutteluja ja epäterveellisiä ruokia ikävä. Seuraavana aamuna kaurapuuro raejuustolla ja marjoilla tuntui siis lähinnä luksukselta haha. Pelkäsin, että tankkauspäivän jälkeen takaisin ruotuun pääseminen saattais olla hankalaa, mutta ei se ollut. Mä suorastaan ootin, että saan taas seuraavana päivänä syödä puhtaasti ohjeiden mukaan eikä oo tehnyt nyt myöhemminkään enää mieli herkkuja.

No entäs sitten treenit? Mä oon tykännyt niin aerobisista kuin salitreeneistäkin tosi paljon! Oon tehnyt nelijakoisen ohjelman mukaan salia, minkä lisäks oon tehnyt viikossa yhden niin sanotun viikkotreenin sekä käynyt vetämässä pari aerobista. Alkuun saliohjelmissa oli vähän hakemista enkä meinannut saada uusia ja vähän outojakin liikkeitä tuntumaan, mut ekan viikon jälkeen oon ollut intopiukassa salitreeneistä! Tankkauspäivän yhteydessä oli kokonainen lepoviikko, jolloin kävin vetämässä pari kevyttä salitreeniä sekä aerobista ja kieltämättä sen jälkeen on ollut hiukan vaikeuksia saada itseään taas salille. Mut kyllä tää tästä, kun on sen verran kova tahto vetää tää homma kunnialla loppuun asti!

bc3

Mulla oli tankkauspäivää ennen paino tippunut "vaan" pari kiloa, mutta peili ja kuvat on olleet kyllä ne parhaat kaverit tässä hommassa. Oon niin yllättynyt, että jo näin pienessä ajassa oon saanut ihan huimaa kehitystä aikaan ja se onkin yks syy, minkä takia jaksaa painaa täysillä eteenpäin. Kun tietää, että ollaan vasta vähän yli puolessa välissä ja kroppa kehittyy koko ajan. Mittoja mä en muistanut alussa ottaa, enkä tiedä paljonko senttejä on mistäkin lähtenyt, mut kuten sanottu, peili kertoo enemmän kuin ykskään mitta. Ja se, että muun muassa ennen tiukalta tuntuneet farkut sujahtaakin jalkaan ilman irvistelyjä on aika huikeeta. Tankkauspäivän jälkeenhän paino nousi jopa 2,3 kilon verran, mut nyt se onkin jo sataa grammaa vaille häipynyt. Just nyt on tosin meneillään niin sanottu löllövaihe, kun maha tuntuu olevan yks ihrakasa ja reidet löllyy entistä kauheemmin, mut se on vaan hyvä juttu. Se kertoo valmentajankin mukaan just siitä, että rasva palaa ja kroppa kiinteytyy.

Mä en rehellisesti sanottuna tiedä, mistä mä oon tän itsekurin repinyt. Sitä on myös äiti ihmetellyt, että miten mä oikeesti pidän itseni kurissa varsinkin, jos muut vetelee vieressä herkkuja minkä ehtii. Ennen oon noudattanut ruokavaliota maksimissaan parin viikon verran, ja nyt tätä onkin jo takana melkein kuus viikkoa. Mut ehkä se juju onkin siinä, etten aio lopettaa tän valmennuksen loputtua. Aion jatkaa puhtaan ruoan syömistä ja jättää ne herkuttelut mahdollisimman minimiin, mutta kuitenkin sallia niitä vapaampia syömisiä. Koska oon ottanut sen asenteen jo alusta lähtien, että tää ei oo vaan 10:n viikon juttu vaan samalla elämäntaparemontti, niin ohjeiden noudattaminen ei tunnu ollenkaan haastavalta. En olis ikinä uskonut sanovani tätä, mutta mä nautin tästä hommasta!

Aion tehdä valmennuksen loputtua vielä uuden postauksen koko hommasta ja kertoa vähän tarkemmin asioista, mut nyt jaksetaan vielä painaa viimeiset neljä viikkoa! Mitäs te tykkäsitte, saitteko tästä mitään irti? :-)

10 comments:

 1. Wautsi, kuulostaa tosi upeelta toi miten oot jaksanu ja pystyny tohon kaikkeen! Ei oo mikään ihan helppo homma nimittäin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo se on kyllä totta, ettei oo mikään iisi keissi varsinkaan tällaiselle herkkusuulle, mut nyt pitää kyllä olla ylpee itestään! :)

   Delete
 2. Vau, olipas mielenkiintoista kuulla sun kokemus tosta! Vaikken ite haluais elää tiukalla ruokavaliolla, niin silti luin tän jutun innoissani :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kuulla, että kiinnosti silti! Monet kun sivuuttaa täysin tällaset aiheet :)

   Delete
 3. Vaude! Lisää tälläsiä postauksia <3 Mullakin ruokavalion noudattaminen kestää aivan maksimissaan sen 2 viikkoa, sen jälkeen palaan takaisin entiseen malliin :D Ihana kuulla miten oot pystynyt noin tiukkaan itsekuriin, se ei todellakaan ole helppoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeii, kiva Roosa että tykkäsit! <3 Haha sitä on nimenomaan tullut itsekin tehtyä, ja senpä takia oonkin aika ylpee tähän astisesta matkasta ;D

   Delete
 4. Siis huh ja wautsi mikä energia tästä postauksesta huokuu myös tänne!♥ Toi on niin mahtavaa, että otit vaan itteäs niskasta kiinni ja lähit tavottelee sitä kroppaa jonka haluut, noin sitä pitääkin tehä eikä jäädä enää jossittelee :) En mä voi kun ihailla tota motivaatioo mikä sulla on, tota sali innostusta mä odotan myös mulle vielä iskeväks, mutta se varmaa tulis takasi ku vaa lähtis liikkeelle :D Tommonen valmennus vois olla kyllä hyvä keino päästä kunnon liikkumisen ja ruuan pariin, täytyykin perehtyä niihin enemmän. Oot kyllä ihan huippu mimmi ♥ Tossa yhessä kuvassa näkyy noi ihanat vähän revityt tummat farkut, mistä oot ostanu ne ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana, Emilia <3 Se on ihan tosi, että jossittelu ei auta, minkään suhteen! Mulla oli talvella muutaman kuukauden löysempi treenijakso, kun salilla käyminen ei vaan kiinnostanut mut heti kun sai ittensä vihdoinkin sinne salille niin muutaman kerran jälkeen sinne suorastaan janosi päästä! :) Ja hei, mä voin todellakin jo tähän astisella kokemuksella suositella esimerkiks just tätä bikini challengea, tässä on ruokienkin suhteen ihan älyttömästi valinnanvaraa eikä tosiaan tarvitse syödä ykstoikkoisesti vaikka monet niin luulee :) On nimenomaan antanut sellasen alkuboostin koko hommaan, eikä tee mieli palata vanhoihin tapoihin! Kiitos ihan älyttömästi tästä kommentista, piristit mun päivää! <3

   Farkut on Zarasta peräisin, ihan lempparit! Eikä maksanut kuin 30e ;-)

   Delete
 5. Oi miten inspiroiva postaus! Olisipa minullakin samnlainen itsekuri jotta pystyisin samaan! Ehkäpä joku päivä.. :-)

  ReplyDelete
 6. Millaisia treenejä aerobiset on? Kävely- vai juoksulenkkityyppisiä?

  ReplyDelete